Nastavno osoblje

Nastavnici i odgajatelji Gazi Husrev-begove medrese biraju se po strogom kriteriju koji je u temeljnom dokumentu (vakufnami) propisao lično Gazi Husrev-beg, a uključuje, pored drugih kompetencija, stručnost, pedagoško iskustvo i ljudske kvalitete.
Hfz. Omer Zulić

hfz. Omer Zulić

Nastavnik Kiraeta u JU Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu
  • Nastavnik Kiraeta u JU Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu
  • Voditelj Sekcije hifza (muhaffiz)
  • Član Komisije za polaganje hifza Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

Hafiz Omer-ef. Zulić, prof., rođen je 17. januara 1982. godine u Tuzli. Sin je rahmetli Ferzudina koji je poginuo kao pripadnik Armije R BiH 1992. godine i majke Ajše.
Odrastao je u Tojšićima, općina Kalesija, kod đede Omera i nene Sajme. Završio je Gazi Husrev-begovu medresu i Fakultet islamskih nauka u Sarajevu.

U toku studija radio je honorarno kao imam u Čobaniji džamiji, nakon toga i u redovnom radnom odnosu u džematu Grbavica II u periodu 2007-2014. god.

Vodio je devet godina hor Medžlisa IZ Sarajevo.

Od 2001. do 2008. godine radio je i kao noćni odgajatelj u Gazi Husrev-begovoj medresi, u tom periodu takoder vodi hor Medrese, kao i u periodu 2014 – 2019., realizirajući uspješno brojne nastupe i svečanosti.

Hifz je učio pred muhaffizom dr. hfz. Fadil ef. Fazlićem koji je u toku priprema za polaganje hifza hafiza Omera, preselio na ahiret. Pripreme za komisiju okončao je kod dr. hafiza Abdulaziz-ef. Drkića, višeg asistenta za kiraet na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu.

Hifz je položio 3. juna 2012. godine, od tada je izveo osmero hafiza, učenika i učenica Medrese.

Trenutno je profesor kiraeta u Gazi Husrev-begovoj medresi, voditelj sekcije hifza i član Komisije za polaganje hifza Rijaseta IZ u Bosni i Hercegovini.