Vannastavne aktivnosti

Druženje učenica i učenika sa predstavnicima IT kompanije “Mistral”
Druženje učenica i učenika sa predstavnicima IT kompanije “Mistral”

U četvrtak, 09. marta 2023. godine u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese upriličeno je druženje učenica i učenika Medrese sa predstavnicima IT kompanije “Mistral”. Predstavnica kompanije Mistral Merseda Spahić, uz profesoricu Jasminu Šećerović-Botonjić, govorila je učenicima o ličnim iskustvima prilikom dugogodišnjeg rada u ovoj firmi te nešto detaljnije predstavila mogućnosti IT-sektora u našoj zemlji.

Članovi Historijske sekcijeposjetili JU Muzej Sarajeva, Brusa bezistan
Članovi Historijske sekcije posjetili JU Muzej Sarajeva, Brusa bezistan

U ponedjeljak, 6.3.2023. godine, članovi Historijske sekcije, zajedno sa profesoricom historije, posjetili su JU Muzej Sarajeva, Brusa bezistan. Učenici su imali priliku da, pored stalne izložbene postavke, pogledaju i izložbu “Utemeljitelj” posvećenu nasljeđu Isa-bega Ishakovića.

Gazi Husrev-begova medresa pobjednik ovogodišnjeg takmičenja iz arapskog jezika
Gazi Husrev-begova medresa pobjednik ovogodišnjeg takmičenja iz arapskog jezika

U ponedjeljak, 21 novembra 2022. godine, u Medresi “Osman ef-Redžović” u Velikom Čajnom, održano je takmičenje iz arapskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

Ekipa Gazi Husrev-begove medrese zauzela treće mjesto na takmičenju iz engleskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
Ekipa Gazi Husrev-begove medrese zauzela treće mjesto na takmičenju iz engleskog jezika učenika medresa IZ u BiH

U ponedjeljak, 07 novembra 2022. godine, u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru, održano je takmičenje iz engleskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+