Vijesti i aktuelnosti

Učenici medrese u posjeti “Školi u bolnici” na Pedijatrijskoj klinici Jezero

Dana 24. maja 2012. godine učenici izborne nastave historije Faruk Efendić i Almedina Memić zajedno sa profesoricom Selmom Ćerimagić posjetili su “Školu u bolnici” na Pedijatrijskoj klinici Jezero.

Na Pedijatrijskoj klinici dočekala nas je koordinatorica “Škole u bolnici” gđa. Marija Božić-Tičić koja nas je upoznala sa radom  ove škole koja je osnovana 2005. godine s ciljem da se omogući kontinuirano obrazovanje djece koja su u bolnici i koja ne mogu pratiti redovni nastavni proces.

Imali smo priliku da se informišemo o radu ove škole, o broju djece  koja se liječe na Pedijatrijskoj klinici, bolestima od kojih se liječe, značaju zdrave ishrane…

Ovom prilikom posjetili smo djecu na  hematoonkološkom odjeljenju, gdje se liječe djeca oboljela od leukemije i drugih najtežih malignih bolesti.

Potrudili smo se da taj dan mališanima bar malo uljepšamo dan i da im izmamimo osmjeh na lica.

Prilikom posjete Pedijatrijskoj klinici koordinatorici “Škole u bolnici” uručili smo uplatnicu s doniranom određenom sumom novca, kojeg su na inicijativu učenika izborne nastave historije i profesorice Selme Ćerimagić, prikupili učenici naše škole, kao i određenu količinu voća.

Pedijatrijsku kliniku smo napustili sa željom da djeca koja se liječe što prije ozdrave.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+