Vijesti i aktuelnosti

Prof. dr. Dževad Jahić posjetio Gazi Husrev-begovu medresu

Piše i fotografije: Dedukić Nermin

Danas, 10. oktobra 2012. godine, Gazi Husrev-begovu medresu posjetio je prof. dr. Dževad Jahić, autor prvog cjelovitijeg Rječnika bosanskog jezika.

Kako je najavljeno prof. dr. Dževad Jahić u Gazi Husrev-begovu medresu je došao u poslijepodnevnim satima, nakon čega je dočekan u musafirhani Gazi Husrev-begove medrese od strane direktora Zijada ef. Ljevakovića, te od profesora Gazi Husrev-begove medrese Mirzeta Hamzića i Kasima Botonjića.

Nakon kratkog predaha u musafirhani medrese prof. dr. Dževad Jahić uputio se prema amfiteatru medrese.

Uvodno ašere proučio je učenik IV b razreda Hussein Salahuddin, a nakon toga uslijedila je uvodna riječ predsjednika Udruženja učenika „Gazi Husrev-beg“ Memišević Belmina, a zatim i uvodna riječ prof. Mirzeta Hamzića.

Prof. Kasim Botonjić takođe je sa nekoliko rečenica iskazao dobrodošlicu prof. dr. Dževadu Jahiću koji je pred punim amfiteatrom Gazi Husrev-begove medrese održao kratko predavanje o temi: „Leksika bosanskog jezika“, te je razgovarao sa učenicima medrese, koji su postavili nekoliko pitanja, profesoru na Filozofskom fakultetu u Sarajevu dr. Dževadu Jahiću.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+