Vijesti i aktuelnosti

Polaznici programa Diploma u islamskim naukama posjetili medresu

U četvrtak, 8. maja 2014. godine, Gazi Husrev-begovu medresu posjetili su polaznici programa Diploma u islamskim naukama. Polaznike programa Diploma u islamskim naukama predvodili su dr. Mustafa Hasani, voditelj modula “Islamske institucije u BiH” spomenutog programa, i Firdevsa Jelovac, referent pri studentskoj službi Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu i saradnik u realizaciji programa.

Program Diploma u islamskim naukama se organizira dvanaesti put a izvode ga visoko kvalificirani predavači. Program traje od 18. februara do kraja maja 2014. godine, uključuje sedam modula i 72 sata nastave. Moduli su organizirani u dva predmeta: Opći uvod u islam (Kratak pregled historije islama; Uvod u islamsku doktrinu; Islamski sveti tekstovi; Islamsko pravo i etika) i Islam u Bosni i Hercegovini (Islamska kultura u BiH; Islamske institucije u BiH; Savremeno islamsko mišljenje u BiH). Nastava se održava dva puta sedmično po tri sata iza 18:00h na Fakultetu islamskih nauka.

S obzirom da program uključuje i posjetu islamskim institucijama u Sarajevu, voditelj i polaznici programa su iskoristili priliku i posjetili Gazi Husrev-begovu medresu, gdje su imali priliku prisustvovati projekciji dokumentarnog filma “Gazi Husrev-begova medresa – višestoljetni čuvar bošnjačke duhovnosti”, nakon čega su upoznati sa prostornim i tehnički uvjetima u medresi, odgojno-obrazovnim programom, organizacionim modelima nastave, vannastavnim aktivnostima učenika…

Zahvaljujemo se Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu i polaznicima programa Diploma u islamskim naukama na posjeti Gazi Husrev-begovoj medresi, uz nadu da će ovakvi susreti biti upriličeni i u narednom periodu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+