Vijesti i aktuelnosti

Direktor Medrese primio učesnike takmičenja u hifzu Kur'ana

U utorak, 13. oktobra 2015. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić upriličio je prijem za učenike i učenice Gazi Husrev-begove medrese koji su učestvovali na 10. jubilarnom takmičenju u hifzu Kur'an-i kerima u Bosni i Hercegovini, koje se održavalo 10. i 11. oktobra 2015. godine u Velikoj konferencijskoj sali Gazi Husrev-begove biblioteke u Sarajevu.

Takmičenje je organizirala Uprava za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Fondacija „Hifz Časnog Kur'ana – Sarajevo“ u saradnji sa Svjetskom organizacijom za hifz Kur'an-i kerima iz Džedde.

Učenice četvrtog razreda Rahma Abdelmonem i Ismeta Bećar nastupile su u kategoriji hifz 5 džuzova. Učenik prvog razreda hafiz Ahmed Hamidović osvojio je 3. mjesto u kategoriji hifz 15 džuzova. Prošlogodišnji maturant Gazi Husrev-begove medrese Velid Kalabić osvojio je 2. mjesto u kategoriji hifz 5 džuzova.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnici direktora – mr. Dževad Pleh i hfz. mr. Dževad Hrvačić, te profesori kiraeta hfz. Hamdija Begić i hfz. Omer Zulić.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+