Vijesti i aktuelnosti

Direktor Gazi Husrev-begove medrese primio predstavnika Medrese na takmičenju učača Kurʼana u Zagrebu i predstavnice Medrese na Prvom sportskom takmičenju u Cazinu

U utorak, 27. oktobra 2015. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić, sa pomoćnicima mr. Dževadom Plehom i hfz. mr. Dževadom Hrvačićem i pedagogom Medrese, prof. Sabahetom Ahmetagić, primio je predstavnika Gazi Husrev-begove medrese Kovačević Jasira, učenika IVa, koji ja na 22. Evropskom takmičenju učača Kurʼana u Zagrebu osvojio 2. mjesto u kategoriji Tilawet medresa i predstavnice Gazi Husrev-begove medrese koje su učestvovale na Prvim sportskim susretima učenica medresa.

Na sportskom takmičenju koje je održano u Cazinu, u Medresi Džemaludin ef. Čaušević, od 24. do 25. oktobra 2015. godine u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini učenice Gazi Husrev-begove medrese osvojile su 1. ekipno mjesto a učenica Nermana Đakovac proglašena je najboljom sportašicom na ovom takmičenju.

Prijemu su prisustvovali profesori kiraeta hfz. Hamdija Begić i hfz. Omer Zulić, te profesorica sporta Džanita Resić i odgajateljica hfz. Lejla Fulurija.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+