Vijesti i aktuelnosti

Posjeta konzula za kulturu Ambasade IR Iran gospodina Ali Ameri Gazi Husrev-begovoj medresi

U utorak, 17.11.2015. godine Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu posjetio je konzul za kulturu Ambasade IR Iran gospodina Ali Ameri sa saradnicima gospodinom Mehdi Moslehom i Merisom Šehić-Đido, prevodiocem. Goste su primili direktor hfz. mr. Mensur Malkić, pomoćnik direktora za nastavu mr. Dževad Pleh i sekretar Gazi Husrev-begove medrese Benaris Šehić.

Konzul je, prije svega, čestitao direktoru hfz. mr. Mensuru Malkiću izbor na funkciju direktora Gazi Husrev-begove medrese i zaželio mu uspjeh u radu. Izrazio je interes za nastavak saradnje Ambasade IR Iran i Gazi Husrev-begove medrese na realizaciji projekata iz oblasti kulture kao što su izložbe kaligrafije i promocije knjiga u Gazi Husrev-begovom hanikahu, umjetnika i autora iz IR Iran.

Direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić zahvalio se Konzulu na čestitkama i izrazio otvorenost i spremnost za saradnju na projektima iz oblasti kulture koji su i dosada bili realizirani u saradnji sa Ambasade IR Iran.

Direktor je podsjetio da je Gazi Husrev-begova medresa ustanova Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i da korespondencija između Ambasade IR Iran i Medrese, koja se odnosi na realizaciju projekata o kojima je govorio Konzul, treba ići posredstvom nadležne Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+