Vijesti i aktuelnosti

Jednodnevni izlet učenika četvrtog razreda u Hercegovinu

Dana 9.4.2016. godine učenici četvrtog razreda u pratnji sa profesoricama Čelebić Almedinom te Ćerimović Maidom i odgajateljicom Durović Šehrizadom imali su priliku posjetiti Hercegovinu. Jednodnevni izlet u Stolac, Mostar i Konjic je ujedno i posljednji generacijski za ovogodišnje maturante i maturantice naše škole. Polazak je bio u ranim jutarnjim satima.

Prvo stajalište je bilo u Radimlji kod Stoca, gdje su učenici posjetili nekropolu sa srednjovjekovnim bosanskim stećcima koji vijekovima svjedoče o našoj historiji.

Nakon toga, putovanje se nastavilo u pravcu Stoca. Kiša nije narušila atmosferu niti raspoloženje učenika i profesorica, te su svi maksimalno uživali u ljepotama juga naše domovine. Da potvrde stečeno znanje iz bosanskog jezika tokom ove godine, učenicima je bilo omogućeno tokom obilaska Makove hiže. U ostatku dana, uživalo se u čarima Neretve, divnog Mostara i vakufa Karađoz-bega. A u povratku, nemoguće je bilo ne posjetiti Konjic i napraviti nekoliko fotografija.

Put je prošao bez ikakvih problema, svi su se vratili sretni i zadovoljni u najmilije i najljepše nam Sarajevo, u večernjim satima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+