Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begova medresa osvojila 2. mjesto na XVII sportskim susretima učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U periodu od 22. do 24. aprila 2016. godine u Visokom i Zenici održani su sedamnaesti sportski susreti srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ove godine domaćin je bila Medresa “Osman ef. Redžović” iz Visokog.

Učešće na takmičenju uzele su: Gazi Husrev-begova medresa – Sarajevo, Behram-begova medresa – Tuzla, Medresa “Osman ef. Redžović” – Visoko,  Elči Ibrahim-pašina medresa – Travnik, Medresa “Džemaludin Čaušević” – Cazin, Karađoz-begova medresa – Mostar, te Medresa “Mehmed Fatih” – Podgorica.

Učenici Gazi Husrev-begove medrese su još jednom ponudili kvalitetnu igru u futbalu i košarci, a u atletici, šahu i stonom tenisu su ostvarili zapažene rezultate. Na kraju – Gazi Husrev-begova medresa u sveukupnom plasmanu osvojila je 2. mjesto.

U pojedinačnom plasmanu – Harun Efendić (učenik IVa razreda) bio je šampion u šahu sa ukupno šest pobjeda i jednim porazom; Muratović Emir (učenik IIIa razreda) osvojio je drugo mjesto u stonom tenisu; Bajrić Maid (učenik IIIa razreda) bio je drugoplasirani u disciplini skok u dalj (sa svojim najboljim skokom u seriji od 2,95m); te Avdović Ferid (učenik IIIb razreda) koji je osvojio 2. mjesto u atletici u disciplini trčanje na 200 metara.

U futbalu, Gazije su ponudile izvrstan fudbal i fair-play igru, te pokazali  veliku borbenost i požrtvovanost, jer su se nakon poraza u prvoj utakmici grupne faze opet uspjeli plasirati u polufinale. Tamo ih je očekivala utakmica sa Behram-begovom medresom, gdje su uz nedostatak sreće nakon dvadeset minuta igre, poraženi na penale.

Košarkaši Gazi Husrev-begove medrese bili su efikasniji, nakon pobjede nad Karađoz-begovom medresom iz Mostara – osvojili su treće mjesto.

Čestitamo prof. Omeru Derviševiću i momcima koji su sačinjavali reprezentaciju naše škole i pokazali da je uz trud uspjeh neizostavan, te se zahvaljujemo menadžmentu Medrese na podršci koju pruža mladim sportistima.

Smajl Omerčić

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+