Vijesti i aktuelnosti

Dani otvorenih vrata Gazi Husrev-begove medrese

U nedjelju, 15. maja, Gazi Husrev-begova medresa u Sarajevu ugostila je preko 350 učenika osnovnih škola iz cijele Bosne i Hercegovine. Riječ je o djeci, učenicima mekteba, koja su u pratnji svojih muallima došla na veliku svečanost i mevlud u Begovoj džamiji održan povodom završetka mektebske godine, a sve to u organizaciji Rijaseta IZ u BiH – Uprave za vjerske poslove i Uprave za obrazovanje i nauku.

S obzirom na veliki broj djece, program koji je pripremio hor Gazi Husrev-begove medrese u amfiteatru održan je u dva navrata. Prisutni učenici su pomno pratili nastup hora Medrese i obraćanje profesora Ammara Bašića koji je dao informacije o školi, a onda su zainteresirani učenici postavljali pitanja.

Po završetku programa svim učenicima su obezbijeđene prigodne hedije i hrana. Ovo je bila jedinstvena prilika za učenike širom Bosne i Hercegovine da dođu u najstariju odgojno-obrazovnu instituciju na Balkanu, a po njihovoj zainteresiranosti moglo se zaključiti i da će mnogi od te djece u dogledno vrijeme postati učenici Gazi Husrev-begove medrese.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+