Vijesti i aktuelnosti

Finalno takmičenje iz kiraeta u Gazi Husrev-begovoj medresi

U srijedu, 1. juna 2016. godine u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese održano je finalno takmičenje iz kiraeta za učenike i učenice Medrese. U finalu je učešćo uzelo osam takmičara iz tri razreda koji su se u finale plasirali preko preliminarnih takmičenja koja su održana u martu i aprilu ove godine.

Na finalno takmičenje plasirali su se, Hamidović Ahmed – iz prvog razreda, Zukić Asim i Kahrić Sumeja – iz drugog razreda i Šljivar Abdusamed, Fatić Harun, Pašić Amil, Sherbi Hilmi i Ivazović Sumeja – iz trećeg razreda. Ovo je bila i svojevrsna smotra najboljih učača Kur'ana u Medresi.

Komisiju su činila tri nastavnika Medrese: hfz. Omer Zulić – predsjednik komisije, hfz. Ammar Bašić – član i Mensur Kerla – član. Učenici su izvlačili kartice sa pitanjima nakon čega bi odmah pristupili učenju. Takmičenje je bilo otvorenog tipa i na ovoj smotri podršku svojim kandidatima dali su i učenici i učenice Medrese koji su sa zadovoljstvom pratili tok takmičenja.

Nakon veoma dobrih nastupa svih kandidata, komisija je odlučila da ove godine titulu najboljeg učača Kur'ana u Medresi ponese Šljivar Abdusamed, učenik III-a odjeljenja. Drugo mjesto osvojio je Pašić Amil, učenik III-b odjeljenja, a treće mjesto Kahrić Sumejja, učenica II-d odjeljenja.

Čestitamo svim takmičarima i želimo im u budućnsti mnogo uspjeha i još bolje rezultate!

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+