Vijesti i aktuelnosti

Najava emisije “Moja medresa”

Gazi Husrev-begovu medresa na sebi svojstven način edukuje učenike kroz mnoge vannastavne aktivnosti, koje dodatno obrazuju učenike, te im pružaju mogućnost da pokažu znanje i sposobnosti koje posjeduju.

Jedna od takvih aktivnosti jeste emisija “Moja medresa”, koja će biti emitovana u srijedu, 28. septembra, u 17:50 časova, na talasima radija BIR.

U prvoj ovogodišnjoj emisiji redakcija emisije stavila je akcenat na Kurban-bajram, koji je iza nas, a koji je uvijek aktuelan. Moći ćete čuti najnovija dešavanje u Medresi, informativni kutak. Pored toga poslušajte izvještaj s ramazanske prakse, zanimljive izjave i iskustva učenika koji su obavljali ramazansku praksu. Pažnju smo posvetili i našim najmlađim učenicima, koji su pristali da za našu emisiju kažu o razlozima zbog čega su izabrali našu Medresu, kao srednju školu.

U ovoj emisiji kroz prizmu mladih ljudi, učenika medrese, čuvaju se tragovi tradicije i prošlosti, njeguje se ono najvrednije što kao bošnjački narod posjedujemo.  Također, sastavni dio emisije su i razgovori s učenicima, u kojima oni prenose razna iskustva, mišljenja te iskrene savjete za sve generacije.

Na čelu redakcije, funkciju glavnog i odgovornog urednika obavlja Zejd Svraka, a funkciju zamjenika urednika Sadžida Hadžić. Dužnost tonskih realizatora uspješno obavljaju Harun Mujanović i Hazim Karić. Ostali članovi redakcije su: Riad Subašić, Hilmi Sherbi, Amil Pašić, Sadžida Halvadžić, Esma Dudo, Nermina Ibrahimović i Sumeja Ivazović.

Svaki čovjek ima svoje snove i ideje kako da ih realizuje, a naši učenici kroz ovaj rad i trud jačaju sebe, svoju ličnost, stiču nova iskustva i prijateljstva, ali i pripremaju se za poslove u novinarstvu i drugim oblastima koje ih čekaju u budućnosti.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+