Vijesti i aktuelnosti

Delegacija Organizacije za vakufe i humanitarna pitanja Islamske Republike Iran u posjeti Gazi Husrev-begovoj medresi

U utorak, 27.09.2016. godine u posjeti Gazi Husrev-begovoj medresi boravila je delegacija Organizacije za vakufe i humanitarna pitanja Islamske Republike Iran koju je predvodio direktor Organizacije i savjetnik vrhovnog vjerskog vođe Irana ajatollah Ali Mohammadi Sejrat. U delegaciji su također bili i Hasan Rabi’i, Reza Sadeki, Mehdi Hadžepiri i Ali Reza Torki.

Primio ih je direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić sa saradnicima mr. Dževadom Plehom, upravnikom i Halimom Husićem, pomoćnikom direktora za nastavu. Direktor je izrazio dobrodošlicu gostima i iskoristio priliku da im predstavi historijat Gazi Husrev-begove medrese i ono što je ona danas. Naglasio je da je u tekuću školsku godinu u Gazi Husrev-begovu medresu upisano 491 učenik i učenica što je do sada najveći broj upisanih učenika. Medresa je srednja škola u čijem sastavu su muško i žensko odjeljenje sa odvojenim zgradama. Trenutno je u Medresi zaposleno 80 radnika među kojima su nastavnici, odgajatelji, tehničko osoblje i menadžment.

Direktor je poklonio direktoru Organizacije i savjetniku vrhovnog vjerskog vođe Irana ajatollahu Ali Mohammadi Sejrat Monografiju „450 generacija maturanata Gazi Husrev-begove medrese“.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+