Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begova medresa osvojila 1. ekipno mjesto na Drugim sportskim susretima srednjoškolskih ustanova IZ u BiH

Učenice Gazi Husrev-begove medrese učestvovale su na Drugim sportskim susretima učenica srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koji su održani od 22. do 23. oktobra 2016. godine u Behram-begovoj medresi u Tuzli, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Učenice naše škole takmičile su se u četiri discipline i osvojile :

Atletika: Emina Sulejmani osvojila je 5. mjesto u utrci na 100m.

Stoni tenis: Nermana Đakovac osvojila je 1. mjesto.

Šah: Hana Muratović osvojila je drugo mjesto.

Odbojka: Drugo mjesto osvojila je ekipa u sastavu: Elma Bošnjak, Lamija Efendić, Mujesira Neimarlija, Amina Mehić, Esma Pleh, Nermana Đakovac, Lamija Hodžić, Lejla Hodžić, Melina Šarić, Amila Vesnić, Merjema Maglajkić i Nadira Imamović.

Ukupni pobjednik Drugih sportskih susreta učenica srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je ekipa učenica Gazi Husrev-begove medrese, dok je drugoplasirana bila ekipa Prve bošnjačke gimnazije. Treće mjesto zauzela je ekipa domaćina Behram-begove medrese u Tuzli.

U pratnji učenica na Sportskim susretima bile su Džanita Resić, prof. Sporta i hfz. Lejla Fulurija, odgajateljica.

Zahvaljujemo se organizatoru Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini na uspješnoj organizaciji Susreta, domaćinu Behram-begovoj medresi na gostoprimstvu, a našim učenicima i profesoricama čestitamo i želimo uspjeh u budućim takmičenjima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+