Vijesti i aktuelnosti

Promocija Gazi Husrev-begove medrese u Olovu

U ponedjeljak, 20. marta, 2017. godine održana je promocija Gazi Husrev-begove medrese u osnovnim školama u Olovu i to: O.Š. „Olovo“ i O.Š. „Hasan Kikić“. Našu školu predstavljali su Almin Mahmutović, profesor arapskog jezika i učenici: Nedžma Hrvat, Zejd Arnaut i Asim Zukić.

Naš učenik, Asim Zukić, na početku je proučio jedno ašere iz Kur'ana Časnog. Direktor O.Š. „Olovo“ Suad Halilović je iskazao zadovoljstvo posjetom i želju da i dalje učenici osnovnih škola iz Olova nastavljaju svoje školovanje u Gazi Husrev-begovoj medresi.
Profesor Almin Mahmutović je učenicima govorio o historijatu Medrese, odgojno-obrazovnom radu, nastavnim i vannastavnim aktivnostima, uspjesima koje naši učenici ostvaruju i mogućnostima koje im se otvaraju nakon njenog završetka.

Promociji su prisustvovali učenici završnih razreda O.Š. „Olovo“ i O.Š. „Hasan Kikić“. Naši učenici su razgovarali sa učenicima ovih škola koji namjeravaju upisati Gazi Husrev-begovu medresu.

Zahvaljujemo se direktoru O.Š. „Olovo“ gospodinu Suadu Haliloviću i direktoru O.Š. „Hasan Kikić“ u Olovu gospodinu Naimu Kopiću na izuzetnom gostoprimstvu.

Posebno se zahvaljujemo glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Olovo Esad ef. Pepiću i njegovoj supruzi Hedi Pepić, vjeroučiteljici, na prijateljskoj pomoći i podršci projektu predstavljanja Medrese u osnovnim školama na području MIZ-e Olovo.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+