Vijesti i aktuelnosti

Medresa na 4. sajmu srednjih škola i fakulteta u Tešnju

U petak, 31. marta 2017. godine, u JU Sportski-rekreacioni centar Tešanj održan je 4. sajam srednjih škola i fakulteta. Organizator Sajma je Općina Tešanj u saradnji sa srednjim školama ove općine.

Učenici osnovnih škola sa područja općine Tešanj, ali i susjednih općina, i njihovi roditelji imali su priliku prisustvovati sajamskoj prezentaciji škola i fakulteta sa prostora cijele Bosne i Hercegovine. Na ovaj način želi se omogućiti mladim ljudima, maturantima osnovnih i srednjih škola, lakši izbor srednje škole ili fakulteta.

U prethodne tri godine, na Sajmu je učestvovao značajan broj fakulteta, srednjih škola i ostalih institucija iz cijele Bosne i Hercegovine koje su vezane za obrazovanje.

Sajam podržava i Udruženje privrednika Općine Tešanj, a sve u cilju školovanja kadra u skladu sa stvarnim potrebama privrede.
Izlagački štand i prezentaciju na 4. sajmu srednjih škola i fakulteta imala je i Gazi Husrev-begova medresa. Posjetioci sajma imali su priliku preuzeti promotivne materijale, primjerak učeničkog lista „Zemzem“, hemijske olovke i naljepnice sa znakovljem Medrese.

Na izlagačkom štandu su brojnim zainteresiranim učenicima tešanjskih, dobojskih i drugi osnovnih škola o Gazi Husrev-begovoj medresi govorile profesorice: hfz. Lejla Fulurija i Maida Vuković, te učenica Lejla Muminović.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+