Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begova medresa osvojila 3. mjesto na XVIII sportskim susretima učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U Cazinu i Bihaću, od 22. do 24. aprila 2017. godine, održani su XVIII sportski susreti srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ove godine domaćin je bila Medresa “Džemaludin ef. Čaušević” iz Cazina.

Učešće na takmičenju uzele su: Gazi Husrev-begova medresa – Sarajevo, Behram-begova medresa – Tuzla, Medresa “Osman ef. Redžović” – Visoko, Elči Ibrahim-pašina medresa – Travnik, Medresa “Džemaludin Čaušević” – Cazin, Karađoz-begova medresa – Mostar, Prva bošnjačka gimnazija – Sarajevo, „Islamska gimnazija dr. Ahmed Smajlović“ – Zagreb, te Medresa “Mehmed Fatih” – Podgorica.

Učenici Gazi Husrev-begove medrese su još jednom ponudili dobru igru u futsalu i košarci, a u atletici, šahu i stonom tenisu su ostvarili zapažene rezultate.

Gazi Husrev-begova medresa u sveukupnom plasmanu osvojila je 3. mjesto.

U pojedinačnom plasmanu:
1. Bećirović Almir (učenik IIIb razreda) osvojio je treće mjesto u šahu;
2. Muratović Emir (učenik IVa razreda) osvojio je drugo mjesto u stonom tenisu;
3. Bajrić Maid (učenik IVa razreda) bio je prvoplasirani u disciplini skok udalj (sa svojim najboljim skokom na takmičenju od 2,89 m); kao i prvoplasirani u bacanju kugle (sa najboljim izbačajem od 11,90 m);
4. Avdović Ferid (učenik IVb razreda) je osvojio 1. mjesto u atletici u disciplini trčanje na 800 metara;
5. Karaman Ammar (učenik IIb razreda) osvojio je 1. mjesto u atletici u disciplini trčanje na 200 metara;
6. Karahmet Harun (učenik Ia razreda) osvojio je 1. mjesto u atletici u disciplini trčanje na 100 metara,

U štafeti 4×100 metara naši učenici su osvojili 2. mjesto.

Odlični rezultati naših učenika u pojedinačnim disciplinama u atletici doveli su nas na ubjedljivo prvo ekipno mjesto u atletici sa osvojenih 40 bodova.

U futsalu i košarci, ekipa Gazi Husrev-begove medrese ponudila je dobru i fair-play igru, iako u oslabljenom sastavu, te pokazala veliku borbenost i požrtvovanost. Nažalost, nismo uspjeli proći grupnu fazu i plasirati se u polufinale.

Naš učenik Bajrić Maid proglašen je za najboljeg sportistu takmičenja sa osvojene dvije zlatne medalje.

Čestitamo profesorima Omeru Derviševiću i Naseru Mehmedoviću, te učenicima koji su sačinjavali reprezentaciju naše škole.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+