Vijesti i aktuelnosti

Održana Večer Kur’ana u Begovoj džamiji povodom Lejletu’l-Mi‛radža

Foto: Abid Mujkić

Gazi Husrev-begova džamija je u nedjelju, 26. redžeba 1438. h.g./23. aprila 2017. godine, nakon akšam-namaza, bila mjesto održavanja Večeri Kur’ana povodom mubarek noći Lejletu’l-Mi‛radža i Dana vakifa.

Organizator spomenutog programa bio je Gazi Husrev-begovog vakuf u saradnji sa Gazi Husrev-begovom medresom. U programu su učestvovali učači i hafizi Kur'ana: hfz. mr. Mensur Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese i prvi imam Gazi Husrev-begove džamije, hfz. Selim Hoši, mujezin Careve džamije, Mensur Kerla, profesor tefsira i povijesti islama u Gazi Husrev-begovoj medresi, Resul Alić, imam Centralne džamije Ilidža, Ammar Efendić, mujezin Begove džamije, Mirza Ganić, mujezin Begove džamije, Abdusamed Šljivar, maturant Gazi Husrev-begove medrese i Bilal Zukan (Kakanj). Moderator programa bio je Zijad-ef. Suljić

Na samom početku prisutnima se obratio domaćin, prvi imam Begove džamije, hfz. mr. Mensur ef. Malkić. U prelijepom ambijentu Begove džamije, koja je ovom prilikom bila ispunjena vjernicima, hfz. mr. Mensur Malkić podsjetio je prisutne na važnost i značaj Lejletu’l-Mi‛radža, blagodati ove noći i ibadete koje je lijepo prakticirati u njoj. On je, isto tako, podsjetio na važnost povjerenja u Uzvišenog Allaha kada dođu teški trenuci, baš kao što nas je tome podučio Muhammed, s.a.v.s., koji je nakon velikih gubitaka i iskušenja bio počašćen mi’radžom – odlaskom u više nebeske sfere.

Izuzetno inspirativan i motivirajući vaz-i nasihat održao je dr. Mustafa-ef. Cerić, bivši reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini (1993-2012.), koji je po završetku programa Večeri Kur’ana proučio i prigodnu dovu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+