Vijesti i aktuelnosti

Proučena hafiska dova hafizu Ernadu Kukuljcu učeniku Gazi Husrev-begove medrese

U ponedjeljak, 25. septembra 2017. godine, nakon ikindija-namaza, u Gazi Husrev-begovoj džamiji proučena je hafiska dova hafizu Ernadu Kukuljcu, učeniku drugog razreda Gazi Husrev-begove medrese.

Ispred organizatora hafiske dove, Gazi Husrev-begove medrese, uvodne riječi na početku programa prisutnima je uputio direktor hfz. mr. Mensur Malkić. Ispred Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini prisutnima se obratio zamjenik Reisu-l-uleme mr. Husein ef. Smajić, te uručio diplomu hafizu Ernadu. Čestitke ispred Nastavničkog vijeća Gazi Husrev-begove medrese i poklon mladom hafizu uručio je Almin Mahmutović, profesor arapskog jezika, a priznanje i hediju ispred Fonda Bošnjaci uručio je direktor Šahin Kerla.

Hafiz Ernad učenik je drugog razreda Gazi Husrev-begove medrese. Hobi mu je košarka a najdraži predmeti u Medresi – kiraet i arapski jezik. Hafiz Ernad rođen je 11. septembra 2000. godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu školu i prvi razred Gazi Husrev-begove medrese sa odličnim uspjehom.

Prošle školske godine, za šest mjeseci, naučio je cijeli Kur'an napamet pred muhaffizom hfz. Ammar-ef. Bašićem koji mu je, uz članove porodice, bio velika podrška na putu učenja hifza. On je proučio ašere na početku ove svečanosti. Molimo Allaha, dž.š., da ga nagradi Svojom nagradom i da mu podari mudrost i strpljenje u daljem radu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+