Vijesti i aktuelnosti

Tribina “Susreti sa…”: Emir Bektić

U srijedu, 04. oktobra 2017. godine, u sklopu tribine „Susreti sa…“, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese, održano je predavanje  na temu “Kad osvaneš sam…”. Predavanje za učenike i učenice drugog i trećeg razreda naše škole održao je gospodin Emir Bektić kazivajući im o svom iskustvu kroz koje je kao dječak prošao tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu, odnosno tokom genocida u Srebrenici.

U svojstvu domaćina i moderatora na tribini su govorili pomoćnik direktora za nastavu Halim Husić i profesor historije Hajrudin Mešić.

Predavanje je uvod u posjetu učenika drugog i trećeg razreda Gazi Husrev-begove medrese Memorijalnom centru Potočari u subotu 07. oktobra 2017. godine.

Naime, Gazi Husrev-begova medresa, već tradicionalno, u okviru godišnjeg programa rada škole planira i realizira posjetu učenika Memorijalnom centru Potočari s ciljem da svi učenici u toku školovanja odaju počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Programom ovogodišnje posjete planirano je da:

  • učenici i učenice poklone hatmu koju su proučili pred duše žrtava genocida,
  • profesori povijesti Halim Husić i Hajrudin Mešić održe predavanje o genocidu u Srebrenici,
  • učenici i profesori obiđu mezarja i Muzej Memorijalnog centra.

Molimo Allaha, dž.š., da žrtvama genocida podari džennet, njihovim članovima porodica sabur, a svima nama snagu da nikada ne zaboravimo Srebrenicu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+