Vijesti i aktuelnosti

Posjeta gimnazijalaca iz Siska Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu

U petak 20.10.2017. godine Gazi Husrev-begovu medresu posjetilo je 40 učenika sisačke gimnazije u Hrvatskoj. Posjeta je dogovorena u sklopu projekta „Upoznaj i prihvati“ koji za cilj ima dizanje svijesti o opasnosti stereotipa i predrasuda, smanjenje diskriminacijskog ponašanja, razvijanje tolerancije i prihvatanje različitosti.

Posjeta učenika iz Hrvatske našoj Medresi je bila organizirana u svrhu uspostavljanja međureligijskog dijaloga i interkulturalnog obrazovanja kroz neposredan susret učenika i provođenje zajedničkih radionica.

Goste je primio i pozdravio pomoćnik direktora za nastavu u Gazi Husrev-begovoj medresi, prof. Halim Husić, a u pratnji sisačkih gimnazijalaca išle su voditeljice projekta, prof. Marina Kasa i Irena Barišić Milunić, voditeljica Odjela za djecu i mlade u GDCK Sisak te prof. Marijana Milas.

Susretu su prisustvovali i Haris Mrgadžija, član Koordinacijskog tijela Društva mladih Crvenog križa Bosne i Hercegovine te Amina Kurtagić, predsjednica mladih Crvenog križa Kantona Sarajevo, koji su učenicima predstavili ulogu Društva Crvenog križa Bosne i Hercegovine.

Učenici Medrese i gimnazijalci iz Siska imali su priliku predstaviti svoje gradove i škole te neke od izvannastavnih aktivnosti koje se u školama provode, te se upoznaviti i družiti kroz radionice.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+