Vijesti i aktuelnosti

Hor Gazi Husrev-begove medrese gostovao u Bugojnu

U subotu, 21. oktobra 2017. godine, učenici i učenice, članovi hora Gazi Husrev-begove medrese, učestvovali su na Koncertu ilahija i kasida koji se, već drugu godinu zaredom, održava u Bugojnu. Hor Medrese predstavio se s dvije kaside Dođi, najdraži i Nad Kevserom tuba lišće. Organizatori koncerta bili su Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH i Muftijstvo travničko u saradnji s Medžlisom islamske zajednice Bugojno i Općinom Bugojno.

Ilahiju s koncerta, Nad Kevserom tuba lišće možete pogledati na sljedećem linku:

Koncert je upriličen u Kulturno-sportskom centru Bugojno, uz prisustvo predstavnika Rijaseta islamske zajednice, Muftijstva travničkog, velikog broja imama i drugih gostiju iz kulturnog, javnog i političkog života.

Osim hora Gazi Husrev-begove medrese, učešće su uzeli i horovi svih naših medresa i Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Uz ilahije i kaside, posjetioci su imali priliku čuti i nekoliko riječi o našim medresama kao i njihovim najvažnijim uspjesima protekloj školskoj godini.

Počasni gost koncerta bio je Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH, dr. Husein ef. Kavazović koji je čestitao učesnicima, organizatorima i domaćinima a posebno lijepu poruku uputio je divnoj publici na srdačnom dočeku i gostoprimstvu u ovom lijepom srednjebosanskom gradu Bugojnu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+