Vijesti i aktuelnosti

Prvo mjesto na regionalnom debatnom takmičenju

Na Regionalnom debatnom takmičenju koje je održano u nedjelju 3.12.2017. godine u prostorijama Katoličkog školskog centra „Sv. Josip“ Sarajevo ekipa Gazi Husrev-begove medrese osvojila je prvo mjesto.

Centar za kulturu dijaloga u BiH (CKD) iz godine u godinu organizuje regionalna i državna takmičenja u debati. Na ovogodišnjem regionalnom debatnom takmičenju učestvovalo je 36. ekipa. Našu Medresu predstavljale su dvije ekipe vođene našim profesorima Mirzetom Hamzićem i Edinom Baltom. Prva ekipa je bila u sastavu: Amina Kahriman, Harun Tucaković i Mirnes Mujezinović, a u drugoj ekipi su bili: Muhamed Bogilović, Sadžid Tulić i Hamza Jelić.

Ekipe učesnice na takmičenju su odmjerile snage u dvije kvalifikacione runde, nakon čega su dvije najbolje ekipe debatovale u finalu pred prepunim amfiteatrom. Ekipa Gazi Husrev-begove medrese u sastavu: Amina Kahriman, Harun Tucaković i Mirnes Mujezinović je prošla u finale, te je u finalnoj debati protiv Behram-begove medrese pobjedila, osvojivši prvo mjesto.

Učenici Harun Tucaković i Amina Kahriman su u pojedinačnom plasmanu za najboljeg debatanta podjelili treće mejsto, a naš profesor Mirzet Hamzić proglašen je za najboljeg suca na takmičenju (sudac sa najmanjim odstupanjem).