Vijesti i aktuelnosti

Nagrade učenicima za postignute rezultate na takmičenjima

U ponedjeljak, 02. aprila 2018. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese hfz. mr. Mensur Malkić, sa predmetnim nastavnicima: Seidom Mustafić, profesoricom engleskog jezika, Hedijom Jusupović, profesoricom arapskog jezika i Edinom Baltom, profesorom bosanskog jezika upriličio je prijem za učenike Gazi Husrev-begove medrese koji su osvojili prvo mjesto na Državnom debatnom takmičenju, te ostvarili zapažene rezultate na ovogodišnjim takmičenjima iz jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Ovogodišnji pobjednik Državnog debatnog takmičenja koje je održano u Tuzli u organizaciji Centra za kulturu dijaloga bila je ekipa naše škole u sastavu: Amina Kahriman, Harun Tucaković i Mirnes Mujezinović. Trener debatnog kluba je Edin Balta, profesor bosanskog jezika.

Ovogodišnje takmičenje učenika četvrtog razreda medresa iz engleskog jezika održano je u Sarajevu u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u BiH. Ekipa Gazi Husrev-begove medrese u sastavu: Ajetulah Avdić, Merima Mujala i Asim Ćeman, osvojila je drugo mjesto. Za takmičenje ih je pripremala Seida Mustafić, profesorica engleskog jezika.

Treće mjesto na takmičenju učenika četvrtog razreda medresa iz arapskog jezika koje je održano u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru, osvojila je ekipa u sastavu: Abdel Fejzić, Velida Smajlović i Amila Halač pod mentorstvom Hedije Jusupović, profesorice arapskog jezika.

Direktor je čestitao učenicima i profesorima na postignutim rezultatima i uručio novčane nagrade pobjednicima.

 

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+