Vijesti i aktuelnosti

Proučena hafiska dova hafizi Lejli Ljevaković-Kuč svršenici Gazi Husrev-begove medrese

U subotu  21. jula 2018. godine u Gazi Husrev-begovoj džamiji proučena je hafiska dova i promovirana je nova hafiza Lejla Ljevaković-Kuč, svršenica Gazi Husrev-begove medrese i Filozofskog fakulteta u Sarajevu, odsjek orijentalistika.

Organizator hafiske dove je bio Medžlis Islamske zajednice Sarajevo. Na početku programa prisutnima se obratio dr. hfz. Kenan-ef. Musić, glavni imam MIZ Sarajevo i izaslanik sarajevskog muftije dr. Enes-ef. Ljevakovića.

Nakon učenja ašereta koja su učili prisutni hafizi, kratke sure proučila je hafiza Lejla Ljevaković-Kuč a nakon toga hafisku dovu je proučio izaslanik Reisu-l-uleme Islamske zajednice u BiH hafiz mr. Mensur-ef. Malkić, direktor Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu, te prenio selame i čestitke od Reisu-l-uleme, održao prigodan vaz, uručio diplomu i hediju Rijaseta IZ-e u BiH mladoj hafizi Lejli i njenoj muhaffizi Sumeji Ljevaković-Subašić.

Hafiza Lejla je položila hifz 9. jula 2018. godine pred Komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini a muhaffiza joj je bila sestra Sumeja Ljevaković-Subašić. Hafiza Lejla je kćerka Enesa i Ruvejde i svršenica je Gazi Husrev-begove medrese i Orijentalne filologije na Filozofskom fakultetu u Sarajevu. Trenutno živi u Australiji.

 

 

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+