Vijesti i aktuelnosti

Novi hafiz Velid Kalabić – svršenik Gazi Husrev-begove medrese

U nedjelju, 05. augusta 2018. godine, hifz je uspješno položio Velid Kalabić, svršenik Gazi  Husrev-begove medrese u Sarajevu, pred hafiskom komisijom Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, u sastavu: hafiz Ismet-ef. Spahić, predsjednik, hafiz mr. Mensur-ef. Malkić i hafiz Haso-ef. Popara. Hafiz Velid polagao je hifz u periodu od 23. jula do 05. augusta 2018. godine u prostorijama Gazi Husrev-begovog mekteba, a muhafiz mu je bio hafiz mr. Mensur-ef. Malkić.

Hafiz Velid Kalabić, sin Safeta i Samire iz Rujnica-Jolde kod Zavidovića, rođen je u Zenici, 07. novembra 1996. godine. Mekteb je pohađao kod hfz. Semir-ef. Bektaša. Gazi Husrev-begovu medresu završio je 2015. godine. Trenutno je student Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu.

Hifz je počeo učiti 2013. godine a posljednje stranice memorisao je 2017. godine.

U Sarajevu 2015. godine, na takmičenju koje organizira Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, osvojio je 2. mjesto u kategoriji Hifz 5 džuzova.

Na takmičenju u Tešnju, 2018. godine, osvojio je 1. mjesto u kategoriji Hifz 5 džuzova i nagradu – odlazak na hadždž koju će ovih dana realizirati.

Čestitamo mladom hafizu Velidu Kalabiću, njegovoj porodici, muhafizu i članovima Nastavničkog vijeća Gazi Husrev-begove medrese.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+