Vijesti i aktuelnosti

Učenici Gazi Husrev-begove medrese na Access kampu u Cazinu

Učenici i učenice Gazi Husrev-begove medrese koji pohađaju Access program, učestvovali su na Access kampu koji je ove godine organizovan od 28. avgusta do 1. septembra 2018. godine. Domaćin ovogodišnjeg Kampa bila je medresa Džemaludin-ef. Čaušević u Cazinu.

Učenici su imali priliku upoznati i družiti se sa polaznicima Access programa i TTTE programa iz drugih škola: Mješovite srednje škole “Travnik”, Srednje škole Stolac, Katoličkog školskog centra “Petar Barbarić”, Karađoz-begove medrese, te medrese Džemaludin-ef. Čaušević. Pored radionica i časova na kojima su unapređivali znanje engleskog jezika, polaznici Kampa imali su priliku učiti o kulturi, običajima, narodima i historiji SAD-a, te upoznati kulturno i historijsko nasljeđe Bosne i Hercegovine tokom izleta i posjeta okolnim mjestima: Ostrožac, Bihać, Bosanska Otoka i Bosanska Krupa.

Organizatori Kampa su Rijaset islamske zajednice u BiH i nevladina organizacija Američko vijeće za međunarodno obrazovanje BiH uz podršku Ambasade SAD-a u BiH.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+