Vijesti i aktuelnosti

Prijem i dobrodošlica za učenike prvog razreda

U nedjelju, 02. septembra 2018. godine, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese upriličen je prijem za učenike prvog razreda Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2018/2019. godini i njihove roditelje.

Na samom početku ašere je proučio hfz. Omer Zulić, profesor kiraeta.

Stotinudvadeset učenika i učenica prvog razreda raspoređenih u četiri odjeljenja upisali su se u prvi razred ove školske godine. Tim povodom riječi dobrodošlice učenicima i njihovim roditeljima, u ime direktora hfz. mr. Mensura Malkića, uputio je pomoćnik direktora za nastavu Gazi Husrev-begove medrese Halim Husić.

Prijemu su prisustvovali i pomoćnik direktora za internat mr. Dževad Pleh, razrednici: hfz. Omer Zulić (Ia), hfz. Vedad Jupić (Ib), Dževad Hećo (Ic), Fatima Sedić (Id) i odgajatelji: Merzuk Đulan i hfz. Almedina Bojić-Rizvić.

Nakon prozivke učenici i njihovi roditelji uputili su se u pratnji razrednika i odgajatelja prema učionicama gdje su održani prvi roditeljski sastanci na kojima su roditelji imali priliku da se upoznaju sa Pravilima škole, Pravilinikom o kućnom redu i polaganju mature, kao i o svim drugim pojedinostima koje su interesovala roditelje i učenike.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+