Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begova medresa osvojila 3. mjesto na XX sportskim susretima učenika srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U periodu od 12. do 14. oktobra 2018. godine u Mostaru održani su XX sportski susreti srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Ove godine domaćin je bila Karađoz-begova medresa u Mostaru, a organizator Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice u BiH.

Učešće na takmičenju uzele su: Gazi Husrev-begova medresa – Sarajevo, Behram-begova medresa – Tuzla, Medresa “Osman ef. Redžović” – Visoko,  Elči Ibrahim-pašina medresa – Travnik, Medresa “Džemaludin Čaušević” – Cazin, Karađoz-begova medresa – Mostar, Prva bošnjačka gimnazija – Sarajevo, te Medresa “Mehmed Fatih” – Podgorica.

Učenici Gazi Husrev-begove medrese su se takmičili u futsalu, košarci, atletici, šahu i stonom tenisu. U ukupnom plasmanu učenici naše škole osvojili su 3. mjesto.

U futsalu, velika borbenost i požrtvovanost dovela ih je do finalne utakmice sa ekipom Behram-begove medrese, gdje su izgubili na penale, te zauzeli 2. mjesto. U pojedinačnom plasmanu Vedad Čolaković, učenik trećeg razreda, je osvojio treće mjesto.

Čestitamo prof. Omeru Derviševiću, odgajatelju Merzuku Đulanu i momcima koji su sačinjavali reprezentaciju i na dostojanstven način predstavili našu školu.

Zahvaljujemo se Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta islamske zajednice u BiH na dobroj organizaciji Sportskih susreta, a domaćinima Karađoz-begovoj medresi u Mostaru na gostoprimstvu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+