Vijesti i aktuelnosti

Hafiska dova hfz. Velid-ef. Kalabiću svršeniku Gazi Husrev-begove medrese

U subotu 13. oktobra 2018. godine, u Gradskoj džamiji u Zavidovićima, održana je hafiska dova hafizu Velid-ef. Kalabiću, svršeniku Gazi Husrev-begove medrese i studentu Fakulteta Islamskih nauka u Sarajevu.

U prisustvu 10 hafiza i velikog broja vjernika, dobrodošlicu na početku programa poželio je glavni imam Medžlisa islamske zajednice Zavidovići Izet ef. Čamdžić, a prisutnima su se obratili i muftija zenički doc. dr. Ejub-ef. Dautović i izaslanik Reisu-l-uleme hfz. mr. Mensur-ef. Malkić.

Muftija zenički doc. dr. Ejub-ef. Dautović je čestitao hafizu, njegovoj porodici, muhafizu i Medžlisu IZ-e Zavidovići, te je ukratko ukazao na vrijednost učenja hifza.

U ime Komisije za polaganje hifza Rijaseta Islamske zajednice u BiH diplomu i hediju hafizu je uručio hfz. mr. Mensur ef. Malkić, izaslanik Reisu-l-uleme.

Hfz. mr. Mensur-ef. Malkić, u svojoj besjedi, između ostalog, je istakao da su sretni oni koji uče Kur’an, žive sa Kur’anom i njegove principe i pravila implementiraju u svakodnevnom životu.

Hfz. Velid-ef. Kalabić je položio hifz 05. avgusta 2018. godine, pred hafiskom komisijom Rijaseta IZ-e u Bosni i Hercegovini, u sastavu: hafiz Ismet-ef. Spahić, predsjednik, hafiz mr. Mensur-ef. Malkić i hafiz Haso-ef. Popara. Hafiz Velid je polagao hifz u periodu od 23. jula do 05. augusta 2018. godine u prostorijama Gazi Husrev-begovog mekteba, a muhafiz mu je bio hafiz mr. Mensur-ef. Malkić.

Hafiz Velid Kalabić, sin Safeta i Samire iz Rujnica-Jolde kod Zavidovića, rođen je u Zenici, 07. novembra 1996. godine. Mekteb je pohađao kod hfz. Semir-ef. Bektaša. Gazi Husrev-begovu medresu završio je 2015. godine. Trenutno je student Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Hifz je počeo učiti 2013. godine a posljednje stranice memorisao je 2017. godine. U Sarajevu 2015. godine, na takmičenju koje organizira Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, osvojio je 2. mjesto u kategoriji Hifz 5 džuzova. Na takmičenju u Tešnju, 2018. godine, osvojio je 1. mjesto u kategoriji Hifz 5 džuzova i nagradu – odlazak na hadždž.

Čestitamo mladom hafizu Velidu Kalabiću, njegovoj porodici i muhaffizu.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+