Vijesti i aktuelnosti

Učenice Gazi Husrev-begove medrese osvojile prvo i treće mjesto na Prvom Kantonalnom takmičenju iz bosanskog jezika i književnosti

Na Prvom Kantonalnom takmičenju iz maternjeg jezika i književnosti koje je održano 9. aprila u Drugoj gimnaziji, u organizaciji Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo, učenica naše škole Čengić Hatidža osvojila je prvo mjesto u kategoriji učenika III razreda gimnazija, dok je Husović Nermina osvojila treće mjesto u kategoriji učenika II razreda.

Na takmičenju su učestvovala 63 takmičara iz svih srednjih škola sa područja Kantona Sarajevo. Po završetku testova, objavljeni su i zvanični rezultati za kategorije učenika II i III razreda gimnazija i srednjih stručnih škola. Tim povodom je u Multimedijalnoj sali Druge gimanzije održana svečana ceremonija proglašenja pobjednika takmičenja. Ceremoniji su prisustvovali ministrica Zineta Bogunić, savjetnica za bosanski jezik Arnela Trešnjo, direktor Druge gimnazije Seid Alibegović, članovi komisije za ocjenjivanje, te brojni profesori i učenici.

Po riječima ministrice Zinete Bogunić, to je prvo kantonalno takmičenje iz ovog predmeta koje je organizovano u poslijeratnom periodu.“Namjera nam je da ovo bude praksa i narednih školskih godina. Također, vjerujem da ćemo u skorašnje vrijeme uspjeti dići ovo takmičenje i na više nivoe jer nam je želja da se organizuje  federalno, državno, a po mogućnosti i regionalno takmičenje iz maternjeg jezika”, istakla je ministrica ovom prilikom.

U kratkom obraćanju savjetnica Trešnjo je naglasila da će nagrade najboljim učenicima i njihovim profesorima biti uručene na ceremoniji obilježavanja Dana Kantona Sarajevo sljedećeg mjeseca.

Koristimo priliku da, prije svih, čestitamo našima učenicama i njihovim profesorima Maidi Ćerimović i Mirzetu Hamziću, ali i učenicima drugih škola koji su postigli zapažene rezultate.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+