Vijesti i aktuelnosti

Održano predavanje na temu „U susret ramazanu“

U ponedjeljak, 29. aprila 2019. godine, u sklopu tribine „Susreti sa…”, u amfiteatru Gazi Husrev-begove medrese, upriličeno je predavanje direktora naše škole hfz. mr. Mensura Malkića na temu: „U susret ramazanu“. Predavanje je bilo namijenjeno prvenstveno učenicima trećeg razreda Gazi Husrev-begove medrese koji će po rasporedu Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, ovoga ramazana, obavljati ramazansku praksu u džematima širom Bosne i Hercegovine.

Naime, učenici će, kao imami, obavljati teravih namaz i sve dnevne namaze, učiti mukabele, obavljati vjersku pouku, držati vazove i predavanja, klanjati džuma i bajram- namaz, kao i sve druge imamske dužnosti prema potrebama džematlija u mjesecu ramazanu.

S obzirom na odgovorne dužnosti koje će, kao imami, obavljati tokom ramazana direktor Malkić ih je podsjetio da budu čestiti, savjesni i  odgovorni u obavljanju svojih dužnosti, te da čuvaju dignitet naše škole i Islamske zajednice.

Ovom prilikom učenicima koji će obavljati ramazansku praksu podijeljene su knjige „Ramazanski vazovi iz Gazi Husrev-begove džamije“ koje im je poklonio Gazi Husrev-begov vakuf.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+