Vijesti i aktuelnosti

Predstavnici grada, crkava i bošnjačkog dzemata iz Kamp-Lintforta SR Njemačka posjetili Gazi Husrev-begovu medresu

U četvrtak, 20.06. 2019. godine Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu posjetila je grupa predstavnika Grada, crkava i džemata Kamp-Linfort iz SR Njemačke u pratnji Mustafe-ef. Klance, imama u pomenutom džematu. Goste je primio i sa historijatom Medrese upoznao pomočnik direktora Halim Husić zajedno sa upravnikom Dževadom Plehom. Pokazavši veliko interesovanje za prošlost i trenutno stanje u našoj školi gosti su istakli da su neki od njih već treći put, neki drugi, a neki prvi put imali priliku da posjete Medresu i svaki put se upoznaju sa interesantnim detaljima vezanim za historiju ove škole.

Brojna pitanja koja su gosti ovom prilikom postavljali o brojnim detaljima iz historije ali i trenutnog statusa ove škole te mjestu i ulozi njenih svršenika u BiH društvu pokazuju njihovu živu zainteresiranost ali i dobro poznavanje prilika u Bosni i Hercegovini te brojnih problema sa kojima se naše društvo suočava naročito u oblasti obrazovanja.

Nakon Medrese gosti su posjetili Hanikah, Kuršumliju, Spomen ploču šehida svršenika naše škole te Gazi Husrev Begovu biblioteku kojom su bili posebno oduševljeni.

I ovom prilikom Mustafa-ef. Klanco je pokazao da na jedan zaista izvanredan način godinama pravi jako korisnu sponu između sredine u kojoj trenutno radi i živi Kamp-Liforta i Bosne i Hercegovine koja je po mnogo čemu zanimljiva brojnim istaknutim predstavnicima brojnih institucija toga grada.

Gosti su sa posebnim zanimanjem prelistavali Monografiju Medrese koja im je ovom prilikom uručena.

Halim Husić, prof.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+