Vijesti i aktuelnosti

Mubina Suljić, ovogodišnja maturantica Gazi Husrev-begove medrese, položila hifz

U ponedjeljak, 24. juna 2019. godine, u Sarajevu, pred hafiskom komisijom Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, uspješno je položila hifz Mubina Suljić, ovogodišnja maturantica Gazi Husrev-begove medrese.

Hafiza Mubina Suljić, kći Zijada i Mevle iz Sarajeva, rođena je u Sarajevu 24. oktobra 2000. godine. Tokom četverogodišnjeg školovanja u Gazi Husrev-begovoj medresi pokazala je izuzetne rezultate u nastavnim i vannastavnim aktivnostima. Bila je kandidat za učenicu generacije. Dobitnica je posebnog priznanja koje Ministar obrazovanja Kantona Sarajevo dodjeljuje maturantima za izuzetne rezultate postignute u obrazovno-odgojnom radu, primjernom vladanju i odličnom uspjehu (5,0) iz svih nastavnih predmeta u toku cjelokupnog srednjoškolskog obrazovanja.

Hifz je učila pred muhaffizom Omerom Zulićem, profesorom kiraeta u Gazi Husrev-begovoj medresi. Polaganje hifza je trajalo od 10. do 24. juna 2019. godine pred hafiskom komisijom: hadži-hafiz Ismet-ef. Spahić, predsjednik; hadži-hafiz Haso-ef. Popara, član; mr. hafiz Mensur-ef. Malkić, muhaffiz.

Čestitamo mladoj hafizi Mubini, njenoj porodici, muhaffizu i članovima Nastavničkog vijeća Gazi Husrev-begove medrese.

Foto: Fondacija “Hifz Časnog Kur'ana”

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+