Vijesti i aktuelnosti

Gazi Husrev-begova medresa domaćin sastanka Aktiva nastavnika predmeta koji su obuhvaćeni takmičenjima u školskoj 2019/20. godini

Foto: Selma Ćerimagić, prof.

Sastanak Aktiva nastavnika predmeta koji su obuhvaćeni takmičenjima u medresama Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini održan je u Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu u subotu, 14. septembra 2019. godine, sa početkom u 10:00 sati. Sastanak je organizirala Uprava za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i on je sastavni dio priprema za realizaciju takmičenja u školskoj 2019/20. godini.

Sastanku su prisustvovali predmetni nastavnici koji su zaduženi za pripremu takmičara iz nastavnih predmeta: Bosanski jezik, Arapski jezik, Engleski jezik, Povijest islama i Historija.

Na početku sastanka prisutnima se obratio Seid Eminović, šef Odjela za osnovno i srednje obrazovanje Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. U ime domaćina govorio je Halim Husić, pomoćnik direktora za nastavu u Gazi Husrev-begovoj medresi.

Potom su uslijedili (odvojeni) sastanci po predmetnim grupama, a u okviru dnevnog reda razmatrali su se modeli takmičenja, udžbenici i literatura koji su zastupljeni u pripremama i realizaciji takmičenja. Prezentirani su prijedlozi za unapređenje sistema i modela takmičenja, te su tretirana i druga pitanja važnja za sistem takmičenja u medresama.

Sastanak Aktiva završen je u 12:30 sati, nakon čega su voditelji sastanka izložili najznačajnije zaključke i odluke Aktiva.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+