Vijesti i aktuelnosti

Učenici kolegi poklonili Mushaf na Brajevom pismu

Foto: Učenici kolegi poklonili Mushaf na Brajevom pismu

U petak, 5. 3. 2021, u  Gazi Husrev-begovoj medresi upriličeno je uručenje Mushafa na Brajevom pismu učeniku prvog razreda Dinu Džananoviću.

Saznavši da u svojoj generaciji imaju kolegu s oštećenjem vida, učenici prvog razreda su se organizirali i uz pomoć svojih roditelja i donatora obezbijedili primjerak Mushafa na Brajevom pismu. Ranije je uprava Medrese također obezbijedila primjerak Mushafa za učenika, tako da će učenik imati po jedan primjerak u školi i kući, što će mu olakšati učenje, s obzirom na to da se radi o višetomnom izdanju.

Foto: Učenici kolegi poklonili Mushaf na Brajevom pismu

Uručivanju poklona Dinu i njegovom ocu su osim predstavnika učenika prisustvovali i: pomoćnik direktora za nastavu profesor Halim Husić, pedagogica Sabaheta Ahmetagić, odgajatelj hafiz Nedžad Ćeman i razrednik Edin Balta.

Foto: Učenici kolegi poklonili Mushaf na Brajevom pismu

Učenici su izrazili zadovoljstvo što su mogli pomoći svom kolegi te najavili da će i u budućnosti osmišljavati slične akcije. Predstavnici škole zahvalili su učenicima na angažmanu i empatiji koju su pokazali te izrazili zadovoljstvo zbog plemenite geste kojoj su svjedočili naglasivši da je takmičenje u dobru princip po kojem treba da se prepoznaju učenici Gazi Husrev-begove medrese.

Foto: Učenici kolegi poklonili Mushaf na Brajevom pismu

Denis Džananović, Dinov otac, zahvalio je na poklonu, istakavši da mu je posebno drago zbog prijateljstva koje se razvija među učenicima i njihove spremnosti da pomognu drugima.

Edin Balta, razrednik Ia

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+