Vijesti i aktuelnosti

Informacija o organizaciji i realizaciji odgojno-obrazovnog rada u Gazi Husrev-begovoj medresi od 17. maja 2021. g.

Foto: Ilustracija

Nastava za učenike 1. razreda

Od 17. maja 2021. godine za učenike 1. razreda Gazi Husrev-begove medrese se nastavlja realizirati online nastava. Način realizacije nastave za učenike 1. razreda može se izmijeniti odlukom Vlade Kantona Sarajevo, odnosno nadležnog Ministarstva.

Nastava za učenike 2. i 3. razreda

Od 17. maja 2021. godine za učenike 2. i 3. razreda Gazi Husrev-begove medrese će se realizirati kombinovani model nastave. Učenici su raspoređeni u dvije smjene/grupe (raspored smjena/grupa će biti objavljen preko Google učionica).

Prvu sedmicu (17. do 21. maja) prva polovina učenika 2. i 3. razreda (prva grupa) pohađa nastavu u Školi, a druga polovina učenika 2. i 3. razreda (druga grupa) prati nastavu putem online platforme. Naredne sedmice (od 24. do 28. maja 2021. godine) druga polovina učenika 2. i 3. razreda (druga grupa) pohađa nastavu u Školi, a prva polovina učenika 2. i 3. razreda (prva grupa) prati nastavu putem online platforme. Način i raspored realizacije nastave može se izmijeniti odlukom Vlade Kantona Sarajevo, odnosno nadležnog Ministarstva.

Učenici koji za vrijeme nastave borave u internatu

  • Prva grupa učenika i učenica 2. i 3. razreda koji za vrijeme nastave (17. do 21. maja) borave u internatu obavezni su doći u internat u nedjelju, 16. maja 2021. godine u periodu od 12,00 do 18,00 sati i to: učenice u zgradu ženskog odjeljenja u ulici Hamdije Kreševljakovića 58 a učenici u zgradu muškog odjeljenja u ulici Sarači 49. Prva grupa učenika napušta internat u petak, 21. maja, poslije nastave i odlaze kućama (svi učenici i učenice, bez izuzetka, su obavezni napustiti internat) gdje će od 24. do 28. maja pratiti nastavu putem online platforme.
  • Druga grupa učenika i učenica 2. i 3. razreda koji za vrijeme nastave borave u internatu (od 24. do 28. maja) obavezni su doći u internat u nedjelju, 23. maja 2021. godine u periodu od 12,00 do 18,00 sati i to: učenice u zgradu ženskog odjeljenja u ulici Hamdije Kreševljakovića 58 a učenici u zgradu muškog odjeljenja u ulici Sarači 49.

Naknada za 15 dana boravka u internatu iznosi 100.-KM.

Učenici sa prebivalištem u inostranstvu

Učenici i učenice koji imaju prebivalište u inostranstvu nastavu mogu pratiti putem online platforme bez obaveze dolaska u školu.

Raspored održavanja nastave

Nastava će se od 17. maja 2021. godine za sve učenike Gazi Husrev-begove medrese, zbog kombinovanog modela nastave, realizirati po sljedećoj satnici:

  • Nastava u zgradi muškog odjeljenja počinje u 8,45 sati i traje do 12,15 sati (mali odmori 5 minuta, veliki odmor 10 minuta),
  • Nastava u zgradi ženskog odjeljenja počinje u 9,00 sati i traje do 12,30 sati (mali odmori 5 minuta, veliki odmor 10 minuta).
Satnica/termini časova (kombinovani model i online nastava) od ponedjeljka, 17. maja 2021.

Epidemiološke mjere

Učenici i učenice za vrijeme nastave u školi i boravka u internatu obavezni su poštivati epidemiološke mjere koje je propisao Zavod za javno zdravstvo Kantona Sarajevo (dezinfekcija ruku i obuće pri ulasku u zgradu, obavezno nošenje maske za vrijeme boravka u zatvorenom prostoru, poštivanje fizičke distance i dr.), kao i postupati po uputstvima ovlaštenih osoba u Medresi.

Preporučujemo učenicima koji će za vrijeme nastave boraviti u internatu da pri dolasku u internat imaju najmanje dvije pamučne maske koje će koristiti tokom boravka u Školi, a koje se mogu prati. Za sve pojedinosti kontaktirati razrednika ili odgajatelja.

Sarajevo, 11. maj 2021. godine

doc. dr. hfz. Mensur Malkić, direktor