Vijesti i aktuelnosti

Ibrahim Tabaković osvojio drugo mjesto iz fizike u Kantonu Sarajevo

Ibahim Tabaković osvojio drugo mjesto iz fizike u Kantonu Sarajevo

U utorak, 12. maja 2021. godine, direktor Gazi Husrev-begove medrese doc. dr. hfz. Mensur Malkić upriličio je prijem za Ibrahima Tabakovića, učenika trećeg razreda Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2020/2021. godini, koji je na ovogodišnjem kantonalnom takmičenju iz fizike za učenike srednjih škola Kantona Sarajevo osvojio drugo mjesto. Prijemu je prisustvovala i njegova mentorica Elma Macić, profesorica Fizike u našoj školi.

Ovogodišnje kantonalno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola Kantona Sarajevo održano je 04. maja 2021. godine u četiri srednje škole, u organizaciji Ministarstva za obrazovanje i nauku Kantona Sarajevo. Učestvovao je 61 takmičar u četiri kategorije: GRUPA A1 – mehanika i termodinamika (za prvi razred srednje škole), GRUPA A3 mehanika i termodinamika (za drugi razred srednje škole), GRUPA B – oscilacije, talasi i elektromagnetizam i GRUPA C – optika, atomska i nuklearna fizika. Naš učenik, Ibrahim Tabaković takmičio se u GRUPI B – oscilacije, talasi i elektromagnetizam i osvojio zapaženo drugo mjesto, te se kvalificirao na XXV federalno takmičenje iz fizike za učenike srednjih škola, koje će se održati u subotu, 15 maja 2021. godine na Prirodno-matematičkom fakultetu u Sarajevu.

Ibahim Tabaković osvojio drugo mjesto iz fizike u Kantonu Sarajevo

Direktor je čestitao Ibrahimu i njegovoj mentorici Elmi Macić na osvojenom drugom mjestu na Kantonalnom takmičenju i zaželio im uspjeh na Federalnom takmičenju.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+