Vijesti i aktuelnosti

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović posjetio Gazi Husrev-begovu medresu u povodu početka nove školske godine

Reisu-l-ulema

U srijedu, 08. septembra 2021. godine reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović, u pratnji šefa Kancelarije Reisu-l-uleme Rifata Fetića, posjetio je Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu u povodu početka školske 2021/2022. godine.

Reisu-l-ulema

Zajedno sa direktorom Medrese doc. dr. hfz. Mensurom Malkićem, pomoćnikom direktora za nastavu Halimom Husićem, upravnikom mr. Dževadom Plehom i pedagogom Sabahetom Ahmetagić, Reisu-l-ulema je posjetio dva odjeljenja učenika prvog razreda i čestitao im upis i početak školovanja u Gazi Husrev-begovoj medresi.

Reisu-l-ulema

Poručio je učenicima da je Gazi Husrev-begova medresa posebna škola, koja je izvela hiljade uspješnih učenika. Pred vama su četiri godine u kojima ćete steći časno zvanje svršenika ove škole. Iz ove škole su izlazili najbolji u našem narodu, ljudi koji su zauzimali važne položaje u našem društvu. Vi ste na tom putu sada, učinite ono što su učinili vaši prethodnici – rekao je reisu-l-ulema Kavazović učenicima.

Reisu-l-ulema

Dodao je da će tokom svog školovanja imati priliku učiti od najboljih profesora, koji će im pomagati na njihovom putu.

Oni će na vas prenijeti ono najbolje, u nadi da ćete i vi sutra zauzeti njihovo mjesto. Želimo da budete marljivi, da radite, da se trudite. Imajte na umu da je vrijeme nešto što kada prođe ne može se nadoknaditi, iskoristite ga – poručio je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović.

Reisu-l-ulema
🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+