Vijesti i aktuelnosti

Posjeta Medresi „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“

Posjeta medresi „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“u
Posjeta medresi „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“

U utorak, 23. novembra 2021. godine, delegacija Gazi Husrev-begove medrese u sastavu: dr. hfz. Mensur Malkić, direktor Medrese, Halim Husić, pomoćnik direktora za nastavu i mr. Dževad Pleh, pomoćnik direktora za internat, boravila je u Banja Luci i tom prilikom posjetila Medresu „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“, u kojoj su im izrazili dobrodošlicu: mr. Muris Spahić, direktor Medrese i mr. Admir Blitović, pomoćnik direktora za nastavu.

Prilikom ove posjete razmijenjena su korisna iskustava u nastavi i vannastavnim aktivnostima između Gazi Husrev-begove medrese koja u kontinuitetu obrazuje i odgaja učenike i učenice već 484 godine i Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ koja je od prošle školske godine počela sa radom i ostvarila izuzetne uspjehe u organizacijskom aspektu i odgojno-obrazovnom procesu.

Gosti su ponijeli pozitivne utiske koje je na njih ostavio mladi kolektiv, te učenici i učenice Medrese „Reis Ibrahim-ef. Maglajlić“ te izrazili spremnost za nastavak podrške u radu najmlađoj medresi na području naše domovine Bosne i Hercegovine.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+