Vijesti i aktuelnosti

Ekipa Gazi Husrev-begove medrese zauzela treće mjesto na takmičenju iz engleskog jezika učenika medresa IZ u BiH

Ekipa Gazi Husrev-begove medrese zauzela treće mjesto na takmičenju iz engleskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini
Ekipa Gazi Husrev-begove medrese zauzela treće mjesto na takmičenju iz engleskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini

U ponedjeljak, 07 novembra 2022. godine, u Karađoz-begovoj medresi u Mostaru, održano je takmičenje iz engleskog jezika učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, u organizaciji Uprave za obrazovanje i nauku Rijaseta.

Na takmičenju su učestvovale Behram-begova medresa iz Tuzle, Gazi Husrev-begova medresa iz Sarajeva, Elči Ibrahim-pašina medresa iz Travnika, Medresa Osman-ef. Redžović iz Visokog, Karađoz-begova medresa iz Mostara, Medresa Reis Džemaludin-ef. Čaušević iz Cazina i  Medresa Gazi Isa-beg iz Novog Pazara.

Gazi Husrev-begovu medresu predstavljali su učenici četvrtog razreda: Abdullah Ahmed, Kruščica Amina, Ajkunić Aiša i Kalila Đulabić pod mentorstvom Merime Erkočević, profesorice engleskog jezika.

U ekipnom plasmanu naši učenici su zauzeli 3. mjesto.

Zahvaljujemo se Upravi za obrazovanje i nauku Rijaseta Islamske zajednice za organizaciju takmičenja i domaćinu Karađoz-begovoj medresi medresi na gostoprimstvu.

Čestitamo našim takmičarima na uspjehu i svim učesnicima na postignutim rezultatima.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+