Vijesti i aktuelnosti

Reisul-ulema potpisao Ugovor za rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese

Reisul-ulema
Reisul-ulema potpisao Ugovor za rekonstrukciju, adaptaciju i dogradnju zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese

Reisul-ulema Islamske zajednice (IZ) u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović danas je u Gazi Husrev-begovoj biblioteci potpisao Ugovor za izvođenje radova rekonstrukcije, adaptacije i dogradnje zgrade ženskog odjeljenja Gazi Husrev-begove medrese u ulici Hamdije Kreševljakovića u Sarajevu. 

– Posebno sam radostan i zadovoljan da smo potpisali Ugovor za obnovu ženske medrese, koja od izgradnje novog paviljona do danas nije imala nikakvih važnijih intervencija. Mi ćemo je sada, ako Bog da, temeljito adaptirati za potrebe učenica Medrese – kazao je reisul-ulema.

Izrazio je nadu da će projekat biti završen uskoro.

– Islamska zajednica je osigurala jedan dio sredstava, obratili smo se našim ljudima da nam pomognu, te smo se obratili i svršenicima Medrese, da i oni uzmu učešće u ovom projektu. Osigurali smo dio sredstava, krenuli smo s radovima i nadamo se da ćemo osigurati i drugi dio sredstava, a na opće dobro naše djece, kako bi imali bolje uvjete rada i učenja u Medresi – naglasio je reisul-ulema Kavazović.

Ugovor je potpisao i predstavnik izvođača radova – firme Neimari d.o.o.

Foto i tekst: Preporod.info

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+