Vijesti i aktuelnosti

Primopredaja dužnosti direktora u Gazi Husrev-begovoj medresi

Primopredaja dužnosti direktora u Gazi Husrev-begovoj medresi
Primopredaja dužnosti direktora u Gazi Husrev-begovoj medresi

U srijedu, 04. januara 2023. godine, na sjednici Nastavničkog vijeća Gazi Husrev-begove medrese, upriličena je primopredaja dužnosti između dosadašnjeg direktora dr. hfz. Mensura Malkića i vršioca dužnosti direktora mr. Dževada Pleha.

Sabor Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je na sjednici od 24.12.2022. godine imenovao dr. hfz. Mensura Malkića na poziciju direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini počev od 01.1.2023. godine a Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini je na sjednici od 29.12.2022. godine dao saglasnost za imenovanje mr. Dževada Pleha za vršioca dužnosti direktora JU Gazi Husrev-begova medresa počev od 01.1.2023. godine do okončanja procedure izbora i imenovanja direktora.

Primopredaja dužnosti direktora u Gazi Husrev-begovoj medresi
Primopredaja dužnosti direktora u Gazi Husrev-begovoj medresi

Tim povodom, na sjednici Nastavničkog vijeća upriličena je primopredaja dužnosti između dosadašnjeg direktora dr. hfz. Mensura Malkića i vršioca dužnosti direktora mr. Dževada Pleha.

Direktor Malkić se ovom prilikom zahvalio članovima Nastavničkog vijeća na podršci tokom proteklih sedam godina mandata i čestitao mr. Dževadu Plehu na imenovanju za vršioca dužnosti Gazi Husrev-begove medrese. Posebno se zahvalio članovima menadžmenta Medrese: profesoru Halimu Husiću, pomoćniku direktora za nastavu, mr. Dževadu Plehu, pomoćniku direktora za internat i dr. hfz. Dževadu Hrvačiću, nekadašnjem pomoćniku direktora za internat te profesorici Sabaheti Ahmetagić, pedagogici u penziji kao i novoj pedagogici Maidi Vuković-Džakmić. Na kraju svog obraćanja, direktor Malkić je poželio članovima Nastavničkog vijeća još bolji uspjeh u radu.

Mr. Dževad Pleh se zahvalio direktoru Malkiću na čestitkama i zaželio mu uspjeh u obnašanju funkcije direktora Uprave za vjerske poslove Rijaseta Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini. Uspjesi koje je Gazi Husrev-begova medresa postigla na polju odgoja i obrazovanja učenika i učenica, njezinoj promociji te kapitalnim projektima na rekonstrukciji zgrade muškog odjeljenja Medrese u proteklih sedam godina (renovirano dvorište, zgrada internata i školska zgrada, amfiteatar i restoran) rezultat su, prije svega, uspješnog rukovođenja direktora Malkića – kazao je u svom obraćanju vršilac dužnosti direktora Medrese mr. Dževad Pleh.

Mr. Pleh je iskoristio priliku i uručio direktoru Malkiću poklon Nastavničkog vijeća.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+