Vijesti i aktuelnosti

Delegacija Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva posjetila Gazi Husrev-begovu medresu

U ponedjeljak, 20. marta, 2017. godine, Gazi Husrev-begovu medresu posjetila je direktorica Prve bošnjačke gimnazije iz Sarajeva Naida Hota – Muminović sa saradnicima: Almom Tutić, pomoćnicom direktorice za nastavu, Melihom Saračević, pedagogicom, Seadom Srnom, profesorom geografije i Velidom Džambegovićem, profesorom informatike. U društvu svojih profesora bile su i četiri učenice drugog razreda Prve bošnjačke gimnazije.

Delegaciju Gimnazije je ispred Gazi Husrev-begove medrese primio direktor hfz. mr. Mensur ef. Malkić sa saradnicima: mr. Dževadom ef. Plehom, pomoćnikom direktora za internat, Halim ef. Husićem, pomoćnikom direktora za nastavu, Sabahetom Ahmetagić, pedagogicom i Benarisom Šehićem, sekretarom Škole. U ulozi domaćina prisutvovali su i predstavnici učenica i učenika naše škole i to: Mujesira Neimarlija, predsjednica Udruženja učenika, Sadžida Hadžić, glavna urednica radio emisije „Moja medresa“, Riad Subašić, glavni urednik đačkog lista Zemzem i Haris Okanović, član redakcije Zemzema.

Povod posjete bila je 480. godišnjica Gazi Husrev-begove medrese, a razgovaralo se o organizacijskim, kadrovskim i materijalno tehničkim kapacitetima obje ustanove. Posebna pažnja posvećena je razgovorima o zajedničkim projektima i unapređenju saradnje između Gazi Husrev-begove medrese i Prve bošnjačke gimnazije.

Direktor Malkić se zahvalio Direktorici i njenim saradnicima na posjeti uz poruku da su vrata naše škole otvorena za zaposlenike i učenike Prve bošnjačke gimnazije.

Direktor Malkić je iskoristio priliku da direktorici Naidi Hota-Muminović uruči monografiju „Gazi Husrev-begova medresa – 480 godina“, a Direktorica je poklonila Gazi Husrev-begovoj medresi poštansku marku „20. godina Prve bošnjačke gimnazije“.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+