Vijesti

Posjeta Medresi „Osman-ef. Redžović“
Posjeta Medresi „Osman-ef. Redžović“

U subotu, 25. juna 2022. godine, predstavnici Gazi Husrev-begove medrese – dr. hfz. Mensur Malkić, direktor Medrese, prof. Halim Husić, pomoćnik direktora za nastavu, mr. Dževad Pleh, pomoćnik direktora za internat i Benaris Šehić, sekretar Medrese, nakon prisustva radnom dijelu savjetovanja direktora, pomoćnika direktora i sekretara srednjoškolskih ustanova Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini koje se odvijalo u Visokom, iskoristili su priliku i posjetili Medresu „Osman-ef. Redžović”…

Otvorena izložba „Blagodarja medresa“ u Gazi Husrev-begovom hanikahu
Otvorena izložba „Blagodarja medresa“ u Gazi Husrev-begovom hanikahu

U Gazi Husrev-begovom hanikahu, danas je otvorena izložba „Blagodarja medresa“ autora Ruhulaha Hodžića i Mehe Manjge, zaposlenika Gazi Husrev-begove biblioteke. Organizator izložbe je Gazi Husrev-begova medresa u saradnji sa Gazi Husrev-begovom bibliotekom koja je pripremila izložbu i Upravom za obrazovanje i nauku Rijaseta kao pokroviteljem izložbe.

Učenici izborne grupe Biologija – Hemija posjetili Farmaceutski fakultet UNSA
Učenici izborne grupe Biologija – Hemija posjetili Farmaceutski fakultet UNSA

U petak, 10.6.2022. godine učenice i učenici izborne grupe Biologija – Hemija, u pratnji profesorice mr. Muške Memišević posjetili su Farmaceutski fakultet UNSA, gdje su se upoznali sa planom i programom, te su imali priliku vidjeti kabinete gdje se odvija praktična nastava.

Prijem za medresine debatante
Prijem za medresine debatante

U četvrtak, 09. juna 2022. godine upriličen je prijem za učenice i učenike Gazi Husrev-begove medrese, članove debatnog kluba “Ad Factum”  koji su osvojili treće ekipno mjesto mjesto na Debatnom takmičenju “Debatne parlaonice” učenika srednjih škola Kantona Sarajevo u organizaciji Ministarstva za odgoj i obrazovanje KS. 

Direktor Crvenog polumjeseca UAE u BiH Mahmoud Y. Aly posjetio Gazi Husrev-begovu medresu

U četvrtak, 09. juna 2022. godine Gazi Husrev-begovu medresu posjetio je gospodin Mahmoud Y. Aly, generalni direktor Crvenog polumjeseca Ujedinjenih Arapskih Emirata u Bosni i Hercegovini. Gospodina Mahmouda primio je direktor Gazi Husrev-begove medrese dr. hfz. Mensur Malkić.

Trenutno ste offline. Provjerite internet vezu.