Vijesti i aktuelnosti

Foto: Ilustracija
Informacija za kandidate za upis u I (prvi) razred Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2023/2024. godini 

Prijava i upis učenika u prvi razred Gazi Husrev-begove medrese u školskoj 2023/2024. godini, koji su osnovnu školu završili izvan područja Kantona Sarajevo, realizirat će se online, putem službene web stranice Medrese na jedinstvenom linku: medresasa.edu.ba/upis, u periodu od 1. do 24. juna 2023. godine.

Foto: Ilustracija / pixabay.com
Kurbani 2023.

U Gazi Husrev-begovoj medresi u Sarajevu možete izvršiti uplatu za kurban po cijeni od 430.-KM (uplate isključivo u KM).

Prijem za medresine takmičare i njihove mentore
Prijem za medresine takmičare i njihove mentore

U srijedu, 24. maja 2023. godine, učenike koji su postigli zapažene rezultate na takmičenjima u okviru projekta “Pod nebom vedre vjere – Islam i Evropa u iskustvu Bosne”, na takmičenju iz Sire “Selam tebi”, takmičenju iz Povijesti islama učenika medresa Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini te na Kantonalnom takmičenju iz bosanskog jezika, ugostio je direktor Gazi Husrev-begove medrese, mr. Dževad Pleh.

Promocija Gazi Husrev-begove medrese u Žepču
Promocija Gazi Husrev-begove medrese u Žepču

U četvrtak, 18. maja 2023. godine, upriličena je promocija Gazi Husrev-begove medrese u Žepču. Promotori su bili učenica drugog razreda naše škole Hodžić Medina i učenici drugog i trećeg razreda Nadžak Zekerijah i Mujić Ismail. U pratnji učenika bio je odgajatelj Halid Hajdarević.

Promocija Gazi Husrev-begove medrese u Kiseljaku
Promocija Gazi Husrev-begove medrese u Kiseljaku

U utorak, 16. maja 2023. godine upriličena je promocija Gazi Husrev-begove medrese u Kiseljaku.  Promotori su bile učenice prvog razreda naše škole Babaluk Amila i Mehtić Almedina. U pratnji učenica bila je profesorica Maida Vuković Džakmić, pedagog.

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+