Upis

Informacije za kandidate za upis u I (prvi) razred JU Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu u školskoj 2020/2021. godini

Postanite učenik/ca Gazi Husrev-begove medrese

Učenici Gazi Husrev-begove medrese, po odluci osnivača, imaju savremenu nastavu, ugledne profesore, komforan smještaj i zdravu ishranu. Uživajući visoke standarde i vrijedno učeći stizali su do uglednih zvanja i visokih položaja. Bivali su: kadije, kadiaskeri, šejhu-l-islami; imami, muftije, reisu-l-uleme; profesori, naučnici, akademici; gradonačelnici, diplomate, ministri i državnici…
EMIS upis
Za kandidate koji su osnovnu školu završili u Kantonu Sarajevo i polažu eksternu maturu, upis u prvi razred Gazi Husrev-begove medrese vršit će se putem online sistema upisa u skladu s Odlukom sa kriterijima o upisu učenika u prvi razred srednjih škola i uputstvima Ministarstva za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo.
EMIS upis
1
Online upis
Prijava kandidata za upis u prvi razred JU Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu u školskoj 2020/2021. godini, koji su osnovnu školu završili izvan Kantona Sarajevo, realizirat će se online na web adresi www.medresasa.edu.ba/upis, kroz poseban obrazac za prijavu i slanje potrebne dokumentacije, u periodu od 01. do 20. juna 2020. godine.
Upiši se
2
Direktni upis
Kandidati koji su hafizi, učenici generacije, kao i kandidati koji su ostvarili odličan uspjeh iz svih nastavnih predmeta i primjerno vladanje u posljednja četiri razreda osnovne škole biće primljeni bez polaganja prijemnog ispita. Kandidati za upis bez polaganja prijemnog ispita dostavljaju odgovarajuću dokumentaciju.
Upiši se
3

Uvjeti i kriteriji

Informacija za kandidate za upis

Kandidati koji su osnovnu školu završili u Kantonu Sarajevo upisivat će se putem online sistema upisa u skladu s rokovima (15.6. do 22.6.2020. godine) i uslovima koje je propisalo Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo za sve učenike koji su završili 9. razred u Kantonu Sarajevo u školskoj 2019/2020. godini.

Prijava i upis učenika u prvi razred JU Gazi Husrev-begova medresa u školskoj 2020/2021. godini, koji su osnovnu školu završili izvan Kantona Sarajevo, realizirat će se online, putem službene web-stranice Medrese na jedinstvenom linku: medresasa.edu.ba/upis, u periodu od 1. do 20. juna 2020. godine. (…)

Više informacija možete saznati OVDJE.

Dokumentacija za upis

Uz aplikaciju za upis u prvi razred svaki kandidat će na odgovarajući način elektronski (skenirano) priložiti sljedeće dokumente:

  • svjedodžbu o završenom IX, odnosno završnom razredu osnovne škole,
  • uvjerenje o uspjehu u tri razreda koji prethode završnom razredu osnovne škole,
  • izvod iz matične knjige rođenih,
  • uvjerenja, diplome i priznanja o osvojenim jednom od prva tri mjesta na takmičenjima koja su zvanično organizirana na nivou kantona/regije, entiteta u BiH ili Bosne i Hercegovine, Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i to iz predmeta zastupljenih u nastavnom planu i programu medresa Islamske zajednice u BiH.

Kandidati koji su osnovnu školu završili u inostranstvu obavezni su dostaviti i prijevod navedenih dokumenata na bosanski jezik od strane ovlaštenog sudskog tumača, osim kandidata iz Srbije, Hrvatske i Crne Gore.

Kontaktirajte administraciju

Benaris Šehić
sekretar
Benaris Šehić
Sabina Kanlić Svakić
administracija
Sabina Kanlić Svrakić

    Polja označena zvjezdicom (*) je obavezno ispuniti. Molimo da prije slanja poruke riješite reCAPTCHA izazov i označite "Nisam robot".

    Trenutno ste offline. Provjerite internet vezu.