Vijesti i aktuelnosti

Izvedena predstava „Nanin softa“ u Olovu

Nakon što su, početkom mjeseca, predstavu „Nanin softa“ izveli u Željeznom Polju, članovi dramske sekcije naše škole su to ponovili pred olovskom publikom, u petak, 24. marta 2017. godine, u prepunoj sali Centra za kulturu, sport i informisanje u Olovu.

Poslije Željeznog Polja i Olova, planirano je da članovi dramske sekcije, od kojih su većina maturanti i ove godine završavaju školovanje u Gazi Husrev-begovoj medresi, predstavu „Nanin softa“ izvedu u Kaknju i Ključu.

U okviru posjete Medžlisu Islamske zajednice Olovo hfz. Ammar Bašić, profesor akaida u Gazi Husrev-begovoj medresi, održao je hutbu u džamiji u Gornjem Olovu.

Koristimo priliku da se zahvalimo našim učenicima, članovima dramske sekcije, (Amina Karamustafić, Amila Talić, Edina Gagula, Azra Kasum, Sadžida Halvadžić, Hazim Karić, Maid Bajrić, Jusuf Omerović i Sadžid Kosovac) i profesorima Lejli Mujičić i hfz. Ammaru Bašiću, a posebnu zahvalnost dugujemo glavnom imamu Medžlisa Islamske zajednice Olovo Esad ef. Pepiću na pomoći i podršci koju nam je pružio.

Foto: www.radio.olovo.ba

🎓 ALUMNIREGISTRACIJA
+