Vijesti i aktuelnosti

Adna Stambolić: Šampionka iz medrese

Foto: Nermin Dedukić

Adna Stambolić, članica Kick-boxing kluba Golden Fighters Ilidža, na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Bratislavi osvojila je zlatnu medalju u disciplini low kick. Ova mlada bh. predstavnica u kategoriji preko 70 kilograma odbranila je titulu najbolje juniorke svijeta, osvojenu prije dvije godine u Beogradu.

Adna se za titulu svjetske prvakinje borila protiv hrvatske predstavnice i savladala je sa 3:0.

“Imala sam predosjećaj da bih mogla odbraniti zlatnu medalju iz Beograda, ali u ovakvim borbama se nikad ne zna. Ovaj put je bilo mnogo teže nego prije dvije godine. Ruskinju sam u Beogradu nokautirala u prvoj rudni, dok sam se sada sa Hrvaticom borila tri runde. Definitivno je ovo bio moj najteži meč u karijeti”, kazala je Adna stambolić i dodala da se mnogo spremala za ovo SP.

“Trenirala sam dva puta dnevno i drago mi je da se moj rad isplatio.”

Ova mlada sportašica učenica je četvrtog razreda Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu i kaže kako su joj u školi izašli u susret dok se spremala za SP.

“I nakon medalje u Beogradu su mi priredili doček, ni novog puta nije bilo drugačije. U školi su mi mnogo pomogli da se spremim za SP. Podržali su me i finansijski, što nije tako čest slučaj. Jedna sam od rijetkih sportistkinja u medresi tako da me drže kao malo vode na dlanu. Ne mogu se požaliti i zahvaljujem se svima na podršci”, kazala je Stambolić čiji rezultati su zaista impresivni s obzirom da se ovim sportom počela baviti prije tri godine.

Izvor: AVAZ